Kwekerij seminar 31 maart 2014

NL Evenementen Terugblik evenementen Kwekerij seminar 31 maart 2014

De branchegroep Groen van Grant Thornton heeft op maandag 31 maart jl. een bijeenkomst georganiseerd voor kwekerijen. Het thema was ‘Benut fiscale waarderingskansen: haal er meer uit’. Tijdens dit interactieve seminar in Boskoop kwamen ongeveer 30 deelnemers uit de branche bijeen om zich te laten informeren over onder meer de fiscale aspecten van waarderingen, maar uiteraard ook om kennis en ervaring met elkaar te delen.

 

De ontwikkelingen in de kwekerij wereld staan niet stil. Het mogelijk afschaffen van de landbouwvrijstelling blijft de gemoederen bezig houden. Proefprocedures inzake vrijwillig herwaarderen lijken vooralsnog in het voordeel van de fiscus uit te pakken. Tijdens dit seminar werd uitgelegd hoe de groen ondernemers deze voordelen wel veilig kunnen stellen. Ook de waardering van de plantopstanden, tuinland en bedrijfswoningen kennen een warme belangstelling van de fiscus, maar veel ondernemers laten daar kansen liggen. Tijdens de bijeenkomst werden de deelnemers hierover geïnformeerd en er werd uitgelegd waar men rekening mee moet houden. Het blijkt dat er op de juiste manier voordelig mee omgegaan kan worden.

 

Uiteraard was er na afloop nog tijd voor een hapje, drankje en de gelegenheid om met diverse adviseurs in gesprek te gaan om specifieke vragen te stellen.