27 maart 2013

WKR uitgesteld: tijd voor verbeteringen

NL Nieuws WKR uitgesteld: tijd voor verbeteringen

De verplichte toepassing van de Werkkostenregeling (WKR) is uitgesteld tot 1 januari 2015. In de tussentijd moet de staatssecretaris de WKR eenvoudiger maken. Het belastingvrij vergoeden of verstrekken van werkmiddelen moet eenvoudiger worden en ook de administratieve lasten moeten worden verminderd.

 

De staatssecretaris heeft de aangekondigde verkenning van de WKR aan de Tweede Kamer aangeboden. In deze verkenning ‘Aan het werk met de Werkkostenregeling’ staan een aantal mogelijkheden voor maatregelen om de WKR te verbeteren waardoor de acceptatie bij werkgevers en werknemers wordt vergroot. De staatssecretaris wil samen met werkgevers en adviseurs de voorgestelde opties bespreken om te beoordelen welke daarvan kunnen bijdragen aan de verbetering van de WKR. Concrete voorstellen worden in het Belastingpakket 2014 opgenomen.


Volgens John Boer, senior belastingadviseur bij Grant Thornton, is het belangrijk dat praktische oplossingen gevonden worden voor de problemen die de WKR nu kent. "Relatief veel van onze cliënten zijn na advisering door ons al overgestapt op de WKR , maar voor het grootste gedeelte van de werkgevers pakt de WKR ongunstig uit, zelfs als sommige arbeidsvoorwaarden daarop worden aangepast. Het is te hopen dat de staatssecretaris de uitvoeringsproblemen kan en wil oplossen."


Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitgestelde datum van de WKR of wilt u advies over uw specifieke situatie?