23 augustus 2014

Werktijdverkorting door Russische boycot!

NL Nieuws Werktijdverkorting door Russische boycot!

Heeft u minder werk door de Russische boycot dan is er een mogelijkheid om werktijdverkorting aan te vragen voor uw medewerkers. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft afgelopen dinsdag 18 augustus 2014 de bestaande regeling werktijdverkorting per direct open gezet.

 

Met name de transportondernemingen en groente- en fruittelers zullen te maken hebben met verminderde bedrijvigheid als gevolg van de Russische boycot. Deze ondernemingen kunnen wellicht in aanmerking komen voor de werktijdverkorting.

 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de werktijdverkorting moeten ondernemers aan een aantal voorwaarden voldoen:

 

- Werkvermindering moet tenminste 20% per week zijn;

- Werkvermindering moet minimaal 2 en maximaal 24 weken duren.

 

Als een onderneming aan de voorwaarden voldoet dan kunnen de betreffende werknemers vanaf de datum van aanvraag een WW-uitkering krijgen voor de niet gewerkte uren.

 

Aanvraag en duur

Een aanvraag werktijdverkorting moet ingediend worden bij het ministerie van SZW. Indien de aanvraag wordt toegekend zal de uitkering in eerste instantie voor 6 weken plaats vinden. Met mogelijke verlenging tot maximaal 24 weken. Eventueel als de boycot langer zal duren is een maximale verlenging van nog eens 24 weken mogelijk.

 

Gepubliceerd op 22 augustus via LinkedIn door John Peek, Manager / Unit Leader Payroll.