14 november 2013

Subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers beëindigd

NL Nieuws Subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers beëindigd

Op 15 oktober is het Subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers gestopt, zo meldt Agentschap NL. Het programma is in het leven geroepen om slimmer reizen en slimmer werken te bevorderen binnen het MKB. In juli 2010 is het programma gestart en is daarmee ruim drie jaar van kracht geweest.

 

Bedrijven die een zogenaamde kleine mobiliteitsvoucher hadden aangevraagd konden met een mobiliteitsscan binnen hun organisatie laten onderzoeken welke verbeteringen op het gebied van mobiliteit mogelijk zijn. Denk hierbij aan een fietsplan voor het personeel, de aanschaf van elektrische dienstfietsen/scooters of het invoeren van het Nieuwe Werken binnen de organisatie. De grote voucher liet bedrijven adviezen uit deze scan daadwerkelijk in de praktijk brengen.

 

Ruim 3.900 vouchers verzilverd

Het MKB maakte goed gebruik van het programma. In totaal zijn 4.300 kleine en ruim 1.700 grote mobiliteitsvouchers verstrekt. Hiervan zijn tot nu toe ruim 3.900 vouchers daadwerkelijk verzilverd bij Agentschap NL. Het gehele beschikbare budget van 9 miljoen euro is toegekend.

 

Einde budget op 1 juli

Vanaf 13 juni 2013 communiceerde Agentschap NL dat er niet voldoende budget beschikbaar was voor nieuwe aanvragen. Het budgetplafond werd bereikt op 1 juli 2013, waarna een loting bepaalde welke aanvragen nog binnen het budget vielen. Alle aangehouden aanvragen die niet meer worden gehonoreerd, krijgen zo spoedig mogelijk bericht.

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan direct contact op met Henk Troost of Robert Helmer van Grant Thornton.