03 april 2014

Spaanse heffing op brandstof ongeldig: vraag deze terug!

NL Nieuws Spaanse heffing op brandstof ongeldig: vraag deze terug!

Bent u transporteur en heeft u in de periode van 2002 tot 2012 veel brandstof getankt in Spanje? Dan komt u wellicht in aanmerking voor teruggaaf van een onterechte betaling van indirecte belasting op brandstof (IVMDH). Wat moet u hiervoor doen?


Financiële meevaller: toch in aanmerking voor een teruggaaf
Onlangs heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat Spanje in de periode van 2002 tot en met 2012 ten onrechte een indirecte belasting op brandstof (IVMDH) heeft geheven. De onterechte heffing bedroeg ‘slechts’ € 24 per 1.000 liter. Uit het arrest blijkt dat het oordeel in dit specifieke geval terugwerkende kracht heeft. Daardoor kunt ook u, wanneer u in het verleden geen bezwaar heeft gemaakt tegen deze heffing, toch in aanmerking komen voor een teruggaaf en dus een financiële meevaller.

 

Wat moet u doen?
U moet hiervoor tijdig onderbouwde teruggaafverzoeken, waaronder alle tankbonnen waarop de heffing is vermeld, bij de Spaanse overheid in (laten) dienen. Let op: de eerste termijn hiervoor verloopt al op 20 april 2014! Onze Spaanse collega’s helpen u graag bij het indienen van teruggaafverzoeken.