06 januari 2014

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van start

NL Nieuws Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van start

Minister Henk Kamp van Economische Zaken en de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen, lanceerden maandag 6 januari 2014 de nieuwe website RVO.nl. Daarmee gaven zij symbolisch het startsein voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Per 1 januari was de fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen officieel al compleet. De nieuwe rijksdienst stimuleert en ondersteunt ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met de start van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ontstaat één organisatie die een groot aanbod van de overheidsdiensten aanbiedt aan ondernemers. Meer dan 150.000 ondernemers maken jaarlijks al gebruik van deze diensten. De ambitie is een nog efficiëntere, maximaal digitale dienstverlener te zijn met een soepele administratieve afhandeling voor de klant. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk diensten digitaal aan te bieden en door een scherper beeld te geven van de overheidsdiensten die voor specifieke ondernemers interessant zijn.


Dienst Regelingen en Agentschap NL waren beide uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Economische Zaken. De rijksoverheid streeft naar een compacte en efficiëntere rijksdienst. Het samenvoegen van de beide uitvoeringsorganisaties is een logisch gevolg van dat regeringsbeleid. RVO.nl levert namens de Rijksoverheid diensten aan ondernemers, zoals subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie. Alle informatie over de diensten van RVO.nl is te vinden op www.rvo.nl. De programma's en regelingen van RVO.nl worden ook ontsloten via het Digitale Ondernemersplein. Ondernemers met vragen kunnen ook telefonisch bij RVO.nl op nummer 088-0424242 (lokaal tarief).