09 september 2013

Nieuwe beweging voor ondernemers gestart door Hans Biesheuvel

NL Nieuws Nieuwe beweging voor ondernemers gestart door Hans Biesheuvel

Hans Biesheuvel, de voormalige voorman van MKB-Nederland, begint een nieuwe beweging voor ondernemers onder de naam Ondernemend Nederland (ONL). Dat maakte Biesheuvel maandag bekend.

 

‘Het wordt een belangenbehartiger voor ondernemers, waarbij ze zelf de agenda bepalen en niet de baantjesjagers in Den Haag', zegt hij. ‘Het primaire doel is om politici te overtuigen van het standpunt van ondernemers.'

 

Biesheuvel is van mening dat er snel meer geld beschikbaar moet komen voor kleine en middelgrote bedrijven, omdat die volgens hem veel banen creëren en de ruggengraat van de economie vormen. ‘Nederlandse ondernemers hebben het helaas enorm moeilijk. Daar moet snel verandering in komen, anders blijven we nog veel te lang in deze crisis vastzitten.'

 

Zijn oude organisatie, MKB-Nederland, zou volgens de onlangs afgetreden voorzitter geen individuele bedrijven als leden meer hebben. ‘Ik ken geen ondernemer die zich daar vertegenwoordigd voelt', haalde Biesheuvel maandag uit in Het Financieele Dagblad.

 

ONL wordt daarom een platte organisatie zonder politieke inmenging. Biesheuvel schat in dat de nieuwe organisatie een succes zal zijn als 100.000 ondernemers zich erbij hebben aangesloten. ‘Dan zal de politiek bereid zijn om naar onze plannen voor de Nederlandse economie te luisteren, en dan kunnen onze agendapunten bewaarheid worden.' Vanaf vandaag is de website onl.nl in de lucht.