12 maart 2013

Milieubewust en financieel voordelig: de semi-elektrische auto

NL Nieuws Milieubewust en financieel voordelig: de semi-elektrische auto

Semi-elektrisch autorijden is erg in trek. Hierdoor heeft u momenteel meer keuze in milieubewuste auto’s. Naast het milieuaspect maakt de overheid het ook fiscaal aantrekkelijk om milieubewust te rijden. Maak daarom nu de overstap naar milieubewust rijden!

 

Milieuvriendelijke auto’s
Voorbeelden van milieuvriendelijke auto’s die momenteel worden aangeboden zijn:

  • Chevrolet Volt
  • Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid
  • Opel Ampera 
  • Toyota Prius Plug-in Hybrid
  • Volvo V60 Plug-in Hybrid

 

Fiscaal voordeel
Door hun lage CO2-uitstoot vallen bovenstaande auto’s in de categorie ‘elektrische auto’. Hierdoor bedraagt de bijtelling voor de loon-/inkomstenbelasting en premies werknemersverzekeringen voor het privégebruik in 2013 0 procent! Daarnaast kwalificeert de auto voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, milieu-investeringsaftrek en de vervroegde afschrijving voor milieu-investeringen (VAMIL). Als klap op de vuurpijl betaalt u tot en met 2015 geen BPM en geen motorrijtuigenbelasting. Dit betekent dat het, behalve milieuvriendelijk, ook financieel aantrekkelijk is om een dergelijke milieuvriendelijke auto aan te schaffen.

 

Voorbeeld
Schaft u bijvoorbeeld een Volvo V60 Plug-In Hybrid aan voor een prijs van circa 68.000 euro? Door bovenstaande fiscale voordelen kunt u als dga en berijder van de auto, bij een gebruiksduur van 5 jaar, circa 52.000 euro netto besparen ten opzichte van een vergelijkbare auto die niet kwalificeert voor milieuafhankelijke fiscale voordelen. Hierbij is nog niet eens rekening gehouden met de besparing van BPM en brandstofkosten en het liquiditeitsvoordeel van de VAMIL. Dit voordeel is als volgt opgebouwd:

 

Faciliteit dga (BV ondernemer)
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

2.321

Milieu-investeringsaftrek

3.035

Besparing motorrijtuigenbelasting

2.938

Besparing bijtelling privégebruik (60 maanden)

44.200

Netto besparing totaal in privé

52.494

     

Maatwerk
Het blijft maatwerk om het daadwerkelijke fiscale voordeel voor u inzichtelijk te maken. Neem hiervoor contact op met één van onze belastingadviseurs. Let op! Er gelden bepaalde termijnen na de aankoop om het voordeel te kunnen claimen. Daarnaast wordt het voordeel in 2014 kleiner.