17 februari 2014

Masterclass voor Haven, Handel & Logistiek: Hoe word je competitiever in een mondiale markt?

NL Nieuws Masterclass voor Haven, Handel & Logistiek: Hoe word je competitiever in een mondiale markt?

Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton en adviesorganisatie ConQuaestor organiseren op maandag 31 maart een Masterclass over groei voor CEO’s en CFO’s in Haven, Handel en Logistiek. ‘Competitie op de mondiale markt' staat op deze debat-bijeenkomst centraal.

 

Als Hollandse wereldreizigers bevaren wij al heel wat decennia de wereldzeeën en als bedrijfsleven doen wij nog steeds goed mee in de mondiale markt. De laatste jaren wordt de concurrentie groter, en de markt kleiner. Wie had vijftien jaar geleden gedacht dat een land als China de belangrijkste motor achter de wereldeconomie zou zijn? Dergelijke ontwikkelingen brengt reële bedreigingen, maar ook kansen met zich mee.


Tijdens de Masterclass ‘Hoe word je competitiever in een mondiale markt’ treden drie gerenommeerde sprekers vanuit hun persoonlijke visie en ervaringen in het Rotterdamse havengebied met u in gesprek.

 

  • ‘Met welke toekomstvisie en strategie is Broekman Groep ingespeeld op de veranderingen in de internationale markt?’. Presentatie door Raymond Riemen, CEO van Broekman Groep, Havenman 2013 en als ondernemer zeer internationaal ervaren.

  • ‘Wat is de rol van de (lokale) politiek bij het aanjagen van economische activiteit in de Rotterdamse haven?’. Presentatie door Mark Harbers, VVD-lid in de Tweede Kamer, woordvoerder Financiën en regelmatig deelnemer aan handelsmissies.

  • ‘Is de Rotterdamse haven klaar voor de nieuwe mondiale verhoudingen: China versus Amerika?’. Presentatie door Haico Ebbers, Professor International Economics bij Nyenrode Business University met als specialiteit Globalisering en China.