01 augustus 2013

Laat u wellicht subsidie of loonkostenreductie liggen?

NL Nieuws Laat u wellicht subsidie of loonkostenreductie liggen?

In Nederland zijn er veel mogelijkheden om uw (loon)kosten te reduceren. In de loonkosten is dit de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk (WBSO) en daarnaast is er ook nog de Research & Development Aftrek (RDA) .


Het gebruik van de regelingen WBSO blijft toenemen. Laat u de subsidie wellicht liggen?
 
Dankzij de WBSO hoeven bedrijven minder loonheffing te betalen over de loonkosten. Het midden- en kleinbedrijf (MKB) maakt het meest gebruik van de WBSO en de RDA. In 2012 bedraagt het aandeel van het MKB in het totale aantal WBSO-aanvragen 97%, voor de RDA is dit 98%. Net als in 2011 vindt de meeste R&D plaats in Noord-Brabant en Zuid Holland. Flevoland laat met een toename van 14% de grootste stijging zien. De machine- en apparatenindustrie geeft het meeste uit aan R&D, gevolgd door de sector telecom en ICT.

 

De WBSO is bedoeld voor elke onderneming die speur- en ontwikkelingswerk verricht. Bedrijven en zelfstandigen kunnen de WBSO zelf aanvragen en verrekenen via de loonheffingenaangifte. Ook met de RDA-regeling stimuleert de Rijksoverheid R&D-activiteiten voor ondernemers. Bedrijven kunnen een percentage van de kosten en investeringen voor deze R&D-activiteiten extra aftrekken van de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

 

De WBSO en de RDA zijn een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en worden uitgevoerd door AgentschapNL.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw (loon)kosten te verlagen neem dan contact op met onze specialisten van HR Services.