31 januari 2014

Is Qredits het alternatief voor bankfinanciering?

NL Nieuws Is Qredits het alternatief voor bankfinanciering?
Michiel Knubben, Consultant Corporate Finance / Debt & Equity Advisory bij Grant Thornton:

"In de markt ontwikkelen zich de laatste jaren steeds meer alternatieven voor bankfinanciering aan bedrijven. Qredits is hiervan een goed voorbeeld. Van oudsher is het Nederlandse bedrijfsleven in sterke mate gefinancierd door banken en veelal wenden ondernemers zich ook alleen maar tot hun bank voor een gewenste financiering.

 

Welke type financiering past bij uw onderneming?
In de huidige markt is het om verschillende redenen steeds moeilijker om bankfinanciering te verkrijgen. Een goede onderbouwing van de aanvraag bij de bank is belangrijker dan ooit. De vraag die zich steeds vaker voordoet, is welk type financiering het beste past bij uw onderneming en bij de aard van de gewenste financiering. Bijvoorbeeld groei van werkkapitaal, productontwikkeling, een investering in vaste activa of een overname. Iedere situatie is daarbij uiteraard specifiek. Er zijn verschillende vormen van alternatieve financiering. Ook is een combinatie van bankfinanciering en alternatieve financiering mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan samenwerking met een investeerder of een strategische partij. In veel gevallen kan deze naast de financiering ook helpen met zijn kennis, netwerk en ervaring."

 

Wilt u meer weten over het onderwerp?

De adviseurs van Grant Thornton hebben goed zicht op de verschillende mogelijkheden (en onmogelijkheden) in de markt van financiers. Zij beschikken bovendien over een groot aantal persoonlijke contacten in de markt van financiers.