29 november 2013

High Growth Awards 2013: De Tuinen uitgeroepen tot snelst groeiende bedrijf van Nederland

NL Nieuws High Growth Awards 2013: De Tuinen uitgeroepen tot snelst groeiende bedrijf van Nederland

De winnaars van de High Growth Awards - de snelst groeiende regionale bedrijven - van ondernemersplatform Port4Growth zijn bekend gemaakt! Grote winnaar en daarmee het best groeiende bedrijf van Nederland is retailorganisatie 'De Tuinen'.

 

De Tuinen is een Beverwijkse onderneming die zich al ruim 30 jaar richt op de verkoop van authentieke en handgemaakte gezondsheidsproducten. Volgens Paul Thewissen, beleidsmedewerker Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken, is De Tuinen 'een rolmodel voor ondernemend Nederland'. De Amsterdamse organisatie Improve Digital kreeg de Grant Thornton-thema prijs voor 'beste business model'.

 

Andere winnaars:

 

• Regio Midden-Nederland: Brainnet, Nieuwegein

• Regio Noord-Nederland: Hamilton Bright, Sneek

• Regio Oost-Nederland, voor de 3e keer op rij: Drukwerkdeal, Deventer

• Regio Noord-Holland: De Tuinen, Beverwijk

• Regio Zuid-Holland: SecureLink, Sliedrecht

• Regio Zuid-Nederland: Phenom World, Eindhoven

• Rabobank-themaprijs Gezonde Financiële Groei: AFAS Software, Utrecht

• Grant Thornton-themaprijs Beste Business Model: Improve Digital, Amsterdam

• Philips-themaprijs Innoveren, Maken en Groeien: Lightweight Containers


Een onafhankelijke jury beoordeelde de deelnemers op basis van het (kwalitatieve) Port4Growth Groeimodel. Ook keken de juryleden naar de omzetgroei over de jaren 2010, 2011 en 2012. Het winnen van de High Growth Awards staat voor een onafhankelijke erkenning voor buitengewone groeiprestaties.

Lancering Multinational4Groei

Tegelijk met de High Growth Awards lanceerde Port4Growth ook de nieuwe editie van Multinational4Groei. De jaarrekening van Multinational4Groei is een erkenning voor de uitzonderlijke prestaties die de High Growth Awards-genomineerden samen hebben geleverd. Samen vormen zij een multinational die wereldwijd vertegenwoordigd is en in moeilijke tijden toch groei weet te realiseren. Daarmee staat Multinational4Groei symbool voor de kracht van de BV Nederland.


Over de High Growth Awards

Anders dan bij gebruikelijke businesscompetities kijkt het onafhankelijk platform voor groeiondernemers Port4Growth vooral naar de kwaliteit van de groei. "De winnende bedrijven zijn zo succesvol, omdat ze exact hebben uitgewerkt waar ze over vijf jaar staan. Grote lijnen, daar heb je niets aan. Hoe concreter hoe beter", aldus Joop de Jong, directeur Port4Growth. Tot de winnaars behoren bedrijven uit allerlei branches, van transport en softwareontwikkeling tot online ondernemingen. De businesscompetitie werd dit jaar voor de 7e keer georganiseerd.