23 december 2013

GTIL voor tweede opeenvolgende jaar snelst groeiende internationale accountants- & adviesorganisatie

NL Nieuws GTIL voor tweede opeenvolgende jaar snelst groeiende internationale accountants- & adviesorganisatie

Grant Thornton International Ltd. (GTIL) maakte afgelopen week bekend dat de accountants- en adviesorganisatie in 2013 een wereldwijde (record) omzet van US$4.5 miljard heeft gerealiseerd, een groei van 8.1% US dollars ten opzichte van 2012. Daarmee is GTIL voor het tweede opeenvolgende jaar de snelst groeiende internationale accountants- en adviesorganisatie.

 

Ed Nusbaum, CEO van Grant Thornton International Ltd, reageerde verheugd op de sterke omzetgroei. "Wij zijn blij met deze resultaten. De focus van onze internationale organisatie blijft ongewijzigd: wij willen kwalitatief hoogwaardige diensten leveren aan onze klanten en ze begeleiden bij het realiseren van groei."

 

Europese omzetgroei
In Europa groeide de omzet van GTIL met 12.4% naar US$1.78 miljard. Deze groei werd onder meer gedreven door lokale uitbreiding en fusies en overnames in de markt. Zo werden er afgelopen jaar nieuwe vestigingen geopend in Italië, Luxemburg, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

 

Fusie met ConQuaestor
In Nederland kondigde Grant Thornton in 2013 aan te gaan fuseren met adviesorganisatie ConQuaestor. Met de samenwerking anticiperen Grant Thornton en ConQuaestor proactief op veranderingen in de markt, waarbij vraagstukken van klanten breder en complexer worden. Als klant bij Grant Thornton of ConQuaestor kunt u ‘onder een dak’ gebruikmaken van een breed pakket aan (specialistische) adviesdiensten en bewezen oplossingen, internationale expertise en een lokale aanpak. Het scheppen van ruimte voor groei in uw organisatie vormt daarbij het uitgangspunt.