22 oktober 2013

Griffierechten belastingzaken omhoog

NL Nieuws Griffierechten belastingzaken omhoog

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft bij de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend waardoor de griffierechten worden aangepast. Het griffierecht in belastingzaken gaat omhoog. Voor alle bestuursrechtelijke zaken over toeslagen gaat hetzelfde lagere tarief gelden.

 

 

Het griffierecht voor de meeste belastingzaken in eerste aanleg gaat voor natuurlijke personen van € 44 naar € 77. Voor een aantal specifieke belastingzaken (o.a. dividendbelasting, omzetbelasting en BPM) gaat het tarief voor natuurlijke personen van € 160 naar € 163. Voor rechtspersonen geldt in alle belastingzaken dat het tarief van € 318 naar € 324 gaat. Voor toeslagzaken gaat een tarief gelden van € 77.

In hoger beroep en cassatie gaat in de meeste belastingzaken het griffierecht voor natuurlijke personen van € 118 naar € 189. In de specifieke belastingzaken gaat het tarief voor natuurlijke personen van € 239 naar € 311. Voor rechtspersonen geldt in alle belastingzaken dat het tarief van € 478 naar € 488 gaat.