15 november 2013

Genomineerden High Growth Awards 2013 bekend

NL Nieuws Genomineerden High Growth Awards 2013 bekend

Voor de zevende keer organiseert het onafhankelijk ondernemersplatform Port4Growth de jaarlijkse business competitie voor groeibedrijven, de High Growth Awards. Vandaag wordt de lijst genomineerden officieel bekend gemaakt. Op woensdag 27 november vindt de prijsuitreiking van de competitie plaats op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht. Als partner van Port4Growth zal Grant Thornton daar ook een prijs uitreiken.

 

De High Growth Awards is de verkiezing voor de best en snelst groeiende bedrijven in Nederland. Per regio wordt een winnaar aangewezen die uit de vandaag bekend gemaakte regionale genomineerden wordt gekozen. Uit de regiowinnaars wordt 27 november eveneens een landelijke winnaar gekozen. Daarnaast zijn er drie themaprijzen namens de partners van Port4Growth: Rabobank, Grant Thornton en Philips.

 

Tot de genomineerden behoren bedrijven uit alle sectoren: van transport tot software en productie. Onder de genomineerden zitten diverse reeds bekendere namen als AFAS Software, Main Energie en De Tuinen. Afwijkend van andere competities kijkt bij de High Growth Awards een onafhankelijke jury vooral naar de kwaliteit van de gerealiseerde groei. Verder moeten genomineerden minimaal drie jaar achtereen substantiële groei hebben gerealiseerd. 

 

Afvallers

De race naar de uiteindelijke finale op 27 november kent ook afvallers. Uit alle inzendingen zijn er uiteindelijk 63 geselecteerd voor nominatie. Deze bedrijven ondergingen een uitvoerig selectiegesprek om de kwaliteit van groei te kunnen beoordelen. De jury van financieel experts van Grant Thornton en Rabobank heeft de deelnemers kwalitatief beoordeeld aan de hand van het Port4Growth Groeimodel. Ook is gekeken naar kwantiteit op basis van omzetgroei over 2010, 2011 en 2012. Nominatie voor de High Growth Awards betekent een onafhankelijke erkenning voor bijzondere groeiprestaties. Alle genomineerden zijn te bekijken op de website van Port4Growth.