16 januari 2014

Btw- en ICP-aangifte via SBR: Mijn Grant Thornton biedt uitkomst

NL Nieuws Btw- en ICP-aangifte via SBR: Mijn Grant Thornton biedt uitkomst

Na de aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting bent u vanaf 2014 verplicht om de btw- en de ICP-aangiften via SBR in te dienen. Via ons digitaal klantenportaal Mijn Grant Thornton is dit voor u een stuk eenvoudiger.


Als u zelf de aangifte indient
Waarschijnlijk verstuurt u uw aangiften nu via een ‘KPN BAPI-certificaat’ naar de belastingdienst. U kunt over 2014 geen btw- en ICP-aangiften meer indienen via BAPI. Het verschil per 1 januari 2014 zit hem in de manier waarop het berichtenverkeer tussen u en de belastingdienst plaatsvindt. Het bericht wordt in een ander, universeel, formaat en via een andere ‘postbus’ bij de belastingdienst ingediend. Doet u de btw en ICP-aangifte via de beveiligde site van de belastingdienst? Dan verandert er voor u niets.


U moet een ‘PKIoverheid services servercertificaat’ aanvragen. Er zijn verschillende partijen die deze certificaten kunnen leveren. In overleg met de uw softwareleverancier kunt u bepalen welke leverancier u kiest voor aanschaf van het certificaat. U moet er rekening mee houden dat de aanvraag van het PKI-certificaat enige tijd in beslag neemt. Wij adviseren u daarom om tijdig de aanvraag in te dienen. U mag overigens ook nu al via SBR uw aangifte indienen.


Als Grant Thornton de aangifte voor u verzorgd
Via onze klantenportaal ‘Mijn Grant Thornton’ kunnen wij informatie met u delen en kunt u digitaal aangiften goedkeuren en versturen naar de belastingdienst. Na de omschakeling naar SBR-aangiften per 1 januari 2014 kunnen wij ook uw btw- en ICP-aangiften versturen via Mijn Grant Thornton.


Ons streven is om de aangiften over het eerste aangiftetijdvak van 2014 (januari of het eerste kwartaal) zo veel mogelijk via Mijn Grant Thornton naar de Belastingdienst te verzenden. Door het gebruik van de klantenportal, is het voor al onze klanten eenvoudiger aangiften goed te keuren en de oude aangiften altijd en overal online in te kunnen zien. Doormiddel van de Mijn Grant Thornton app kunt u ook onderweg uw aangifte inzien en goedkeuren.


Gebruik maken van Mijn Grant Thornton?
Maakt u nog geen gebruik van onze klantenportal en wilt u weten wat voor u de voordelen zijn? Neem dan contact op met uw adviseur bij Grant Thornton.