22 oktober 2013

Beaujolais Primeur-bijeenkomst biedt ‘mix van informatie en ambiance’

NL Nieuws Beaujolais Primeur-bijeenkomst biedt ‘mix van informatie en ambiance’

Op dinsdag 19 november 2013 organiseert Grant Thornton in Boskoop traditiegetrouw haar jaarlijkse Beaujolais Primeur bijeenkomst. Wat maakt deze bijeenkomst keer op keer een succes?

 

Ernst-Jan Hogerbrugge, Belastingadviseur bij accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton in Boskoop:

 

"De Beaujolais Primeur-avond biedt ondernemers een mix van bruikbare informatie in de vorm van juridische en fiscale primeurs en een gezellige, ongedwongen ambiance met een hapje en een drankje. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om te netwerken of gewoon lekker bij te praten en ideeën uit te wisselen. Hartverwarmend zijn dan ook de vele positieve reacties die wij krijgen van de aanwezigen. Voor de meesten van hen is het een jaarlijks terugkerend avondje uit waar reikhalzend naar wordt uitgekeken."

Kun je al een tipje van de sluier oplichten over de inhoud van je fiscale primeurs?

"Hoewel ook de wijzigingen op fiscaal gebied sterk worden beïnvloed door de crisisaanpak van het kabinet, blijven er genoeg actuele punten over waar ondernemers binnen hun bedrijf of in de privésfeer zijn/haar voordeel mee kunnen doen. Zo spelen er belangrijke ontwikkelingen bij onder meer bedrijfsopvolgingsfaciliteiten, ontslagstamrechten, schenkbelasting en pensioenopbouw- en leeftijd. Ook voor ondernemers geldt dat regeren vooruitzien is. Het is belangrijk goed op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen om daar tijdig op in te kunnen spelen."


Ruud Ubachs, Notaris bij Van der Meulen, Kock & Ubachs notarissen Waddinxveen:


Kun je een tipje van de sluier oplichten over je bijdrage aan de avond?

"Ja, natuurlijk. Ik zal het op de Beaujolais Primeur-avond gaan hebben over onderwerpen waarin, denk ik, met name ouderen en jongere ouderen geïnteresseerd zullen zijn, zeg maar 45+. De onderwerpen die ik wil behandelen zijn schenkingen in verband met de Eigen Woning en de AWBZ, de verschillende soorten testamenten op de langstlevende waarbij meer of minder erfbelasting kan worden bespaard, en, tot slot, een vrij nieuw soort "testament": het zogenaamde levenstestament. In een gewoon testament kunnen mensen belangrijke zaken regelen voor na hun overlijden. Het levenstestament werkt daarentegen tijdens leven, bijvoorbeeld op het moment dat iemand door ziekte of ongeval niet meer in staat is zelf te handelen. Iedereen die geïnteresseerd is in deze onderwerpen, is van harte uitgenodigd."