Executive Growth Table 24 april 2013

NL Evenementen Terugblik evenementen Executive Growth Table 24 april 2013

Op 24 april 2013 heeft Grant Thornton, ten behoeve van groeiondernemers die zijn aangesloten bij Port4Growth, een boeiende Executive Growth Table georganiseerd over integriteitmanagement en frauditing. Samen met de deelnemers is door Nicole den Hartigh, director bij onze Forensic & Investigation Services, aandacht besteed aan de risico's die MKB groeiondernemers lopen op gebied van integriteit en wat, vooral ook in preventieve zin, mogelijk en effectief is.

 

Ten tijde van een financiële crisis pieken de drie elementen die altijd aanwezig zijn als het bijvoorbeeld gaat om een integriteit schending als fraude: druk, gelegenheid en rationalisatie. Het is dan verstandig om tijdig te weten wat je kunt doen, maar vooral ook wat je moet laten om de organisatie zoveel mogelijk te beschermen.

 

Actualiteiten, do's and don'ts, tips om eerder signalen van integriteit schendingen te kunnen herkennen en een praktisch toetsingskader voor integriteit werden behandeld. Ook was tussentijds en naderhand ruimte
voor het bespreken van vragen die de deelnemers hadden. Organisaties die al langer met het bijltje hakken herkenden diverse beheersingsmaatregelen ook uit eigen praktijk, waardoor het mooie en een interactieve sessie werd.

 

Volgens deelnemers was het een interessant programma en een bevlogen verhaal in een prima setting. Eén deelnemer vond het zelfs zo boeiend dat de sessie wat hem betreft wel een dag had mogen duren. Kortom: een succesvolle bijeenkomst!